Verkoop van zware en grote producten via Amazon FBA vanaf 1 april

Nieuws van Amazon

In deze blog geven we een korte update over een interessante verandering voor Amazon FBA


Vanaf 1 april 2021 kiest Amazon ervoor om de maximale afmetingen en gewichtscriteria voor pakketten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje te verhogen. Dit betekent dat je FBA kunt gebruiken om bestellingen van binnenlandse klanten te verzenden in een doos met Amazon-streepjescode binnen de afmetingen voor zwaar en omvangrijk transport (175 cm lang, 31,5 kilogram gewicht en een omtrek van 360 cm). Meer informatie over de nieuwe informatie, artikelen, tarieven en afmetingen vindt je op de helppagina van Amazon. Hieronder alvast een overzicht met de nieuwe afmetingen per land. 
Nog niet in elk land is de nieuwe service dus beschikbaar. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je artikelen goed gelabeld zijn als ‘Heavy and bulky FBA’.


Deze wijziging geeft ondernemers de optie om grotere en zwaardere producten via FBA te verkopen aan Europese klanten. 


Heb je nog vragen of wil je meer informatie over deze wijziging? Bekijk de helppagina van Amazon.


Over Joran

Sinds 2017 ben ik verkoper op Amazon en mede-oprichter van Amazonsellers.nl. Gepassioneerd over het inrichten van de klantreis bij aanraking van jouw merk, Amazon Pay-per-click en logistiek. Noodgedwongen heb ik veel kennis opgedaan van Amazon Seller Central, maar ik ben blij dat ik ook deze informatie kan delen.

Reacties

Annuleren