Van start met bol.com: de eerste bestelling verwerken

Een uitleg over het verwerken van bestellingen op het bol.com partnerplatform

We hebben natuurlijk allang een account bij bol.com en zijn al een poosje van start, maar in deze blog gaan we je eerste bestelling verwerken. Hoe werkt dit en wat komt er allemaal zoal bij kijken? Lees snel verder!


Voordat je een bestelling kan verwerken moet je een paar dingen nagaan. Zo heb je om een pakket te kunnen verzenden een verzendlabel nodig. Ik raad je aan om binnen Nederland gebruik te maken van PostNL-labels. Deze labels zijn betrouwbaar qua levertijd. Een PostNL-label kun je aanmaken via bol.com, dit is veel goedkoper dan wanneer je dit bij PostNL zelf afneemt. Gebruik deze functie dus vooral! 


Als je een bestelling wil verwerken moet je eerst naar het kopje bestellingen toe. Dit vind je in je balk bovenaan het scherm. Het is het tweede knopje van links. Zodra je hierop hebt gedrukt vind je een lijst aan orders die zijn gevonden in jouw bestellingen. Wil je een specifieke bestelling verwerken? Klik dan op het bolletje met drie puntjes.  


Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving
Screenshot uit de eerste bestelling verwerken 


Het lijkt misschien logisch om vervolgens op verzend via PostNL te klikken, maar kies in dit geval voor verzend via bol.com. Een PostNL-label kun je namelijk ook via bol.com aanmaken. 


Als je op verzend via bol.com klikt kom je in een stappenplan terecht. In vier stappen maak je een label aan en kan je de bestelling verwerken. Als dit is gelukt krijgt de klant een bericht. Om een bestelling te verzenden gebruiken wij een PostNL label, voor een pakket binnen Nederland kies je de derde optie. De prijs hiervan is 6,65 euro. 


Screenshot uit de eerste bestelling verwerken 


Je drukt bij de optie die je wilt gebruiken, in mijn geval de derde optie, op selecteer. Op dat moment kom je bij de tweede stap kies verzendwijze. PostNL beschikt over twee soorten leveringen: brievenbus en pakket. Je kiest voor de levering die jij nodig hebt. Vaak zal dit voor producten de pakketlevering zijn, in dat geval kies je Pakket NL

Screenshot uit de eerste bestelling verwerken


Als je de juiste keuze hebt gemaakt klik je op ga naar de samenvatting. Deze blauwe knop vind je links onderin het scherm. Bij de samenvatting vraagt bol.com of je zeker weet dat de verzending juist is. Hierin staat ook aangegeven dat bol.com je zegelkosten voor de verzending automatisch verrekent met je opbrengsten. 


Het laatste wat je nu nog te doen staat is de verzending bevestigen. Als je dit hebt gedaan ontvangt de klant een bevestiging dat de bestelling wordt verzonden. De labels kunnen worden geprint: de pakketzegel en een pakbon. 


Dit was het! Als je nu teruggaat naar je lijst met bestellingen zal je zien dat deze bestelling er niet meer tussenstaat. Hij is verwerkt!


Over Sander

Sinds 2013 actief in de e-commerce als mede-eigenaar van Suitup Group. Wij verkopen via meerdere verkoopkanalen zowel producten van eigen als externe merken.
De afgelopen jaren mega veel kennis opgedaan en erg veel zin om via dit platform met jullie te delen!

Reacties

Annuleren