Van start met bol.com: bestellingen in een bulk verwerken

Alles over het verwerken van bol.com bestellingen in bulk

In de vorige blog heb ik je geleerd hoe je een bestelling moet verwerken. Als je verkoop via bol.com een beetje goed verloopt krijg je te maken met veel bestellingen, en het is erg onhandig en tijdrovend om deze stuk voor stuk te moeten verwerken. Om deze reden is het handiger om je bestellingen in bulken te verwerken. Hoe dit moet leg ik je deze blog uit.


Het is handig om je bestellingen op label te sorteren. Zo kan je alle bestellingen waarvan je weet dat ze een PostNL label zullen krijgen eruit selecteren. Je klikt dan op het vakje links bovenin. Je hoeft in dit geval geen onderscheid te maken tussen PostNL briefverzending of pakketpost. Als je je bestellingen hebt geselecteerd kun je je verzending kiezen. 


Afbeelding met tekst, schermafbeelding, monitor, scherm

Automatisch gegenereerde beschrijving

Screenshot uit bestellingen in bulk verwerken 


Naast het woordje verwerk (3) zie je de opties van verzending staan. Je kan net zoals in de vorige blog kiezen voor verzend via bol.com. Je kan ook kiezen voor verzend via PostNL, dat is ook via bol.com. Je verzendt dan via het laatste label dat je hebt aangemaakt, dat herinnert bol.com zich. 


Als je gebruik maakt van de snelkoppeling verzend via PostNL dan is je vervoerder automatisch al gekozen, namelijk PostNL. Je kan per bestelling selecteren welk label van de vervoerder je wilt gebruiken. De keuze bestaat uit Pakket NL en Brievenbus NL, afhankelijk van je pakketgrootte. Als je de juiste keuze hebt gemaakt klik je op de blauwe knop ga naar de samenvatting


Screenshot uit bestellingen in bulk verwerken 


Bij je samenvatting zie je een overzicht van al je labels. Vervolgens kan je je bestelling weer bevestigen. De klant krijgt op dit moment een mailtje dat de bestelling wordt verzonden. Je kan zelf weer je pakketzegels en pakbonnen downloaden. Als je dit doet krijg je een opsomming van de verschillende labels in je PDF-bestand. 


Zo makkelijk is het! Je weet nu naast hoe je een losse bestelling verwerkt, ook hoe je bestellingen in een bulk moet verwerken. Dit zorgt ervoor dat je een stuk efficiënter kunt werken.


Over Sander

Sinds 2013 actief in de e-commerce als mede-eigenaar van Suitup Group. Wij verkopen via meerdere verkoopkanalen zowel producten van eigen als externe merken.
De afgelopen jaren mega veel kennis opgedaan en erg veel zin om via dit platform met jullie te delen!

Reacties

Annuleren