Van start gaan met Amazon Pay Per Click

Een kort overzicht met de basisvereisten

In deze blog volgen enkele tips om van start te gaan met Amazon PPC! 


Over het algemeen is het aan te raden voordat je campagnes gaat draaien, dat je in ieder geval 2 à 3 vijf-sterren reviews hebt op je listing. Dit is handig, omdat sterren opvallen en klanten op deze manier vertrouwen krijgen om producten bij jou te gaan kopen. Heb je nog geen reviews? Dit is geen onwijs groot probleem. De kans dat jij uiteindelijk een verkoop hebt is gewoon aanzienlijk kleiner dan wanneer je wel voldoende reviews bezit. 


Iets anders wat ik je aanraad is om te beginnen met een auto campaign. Schroom hierbij niet om gelijk het hoogste bod neer te zetten wat Amazon voorstelt. Je wilt hiermee data verzamelen en kijken of je campagne resultaat oplevert. Over het algemeen is een budget van 10 euro à 20 euro voldoende om mee te beginnen. Door dit bedrag te investeren in advertenties ga je zeker wat verkeer naar je listing leiden. Je kan er later voor kiezen om dit budget te hogen of te verlagen, maar dit is natuurlijk afhankelijk van hoe goed je sales lopen. Na zeven dagen heb je voldoende data verzameld uit je auto campaign. Je kan nu kijken welke keywords goed hebben gedraaid en dus resultaat hebben opgeleverd, en welke minder. Het is dan tijd om je campagnes te evalueren en optimaliseren! 

Hopelijk heb je door deze reeks blogs voldoende informatie ontvangen over Amazon PPC. Als je nog vragen hebt, ben dan niet bang om contact met ons op te zoeken! 


Over Joran

Sinds 2017 ben ik verkoper op Amazon en mede-oprichter van Amazonsellers.nl. Gepassioneerd over het inrichten van de klantreis bij aanraking van jouw merk, Amazon Pay-per-click en logistiek. Noodgedwongen heb ik veel kennis opgedaan van Amazon Seller Central, maar ik ben blij dat ik ook deze informatie kan delen.

Reacties

Annuleren