Ga van start met het verkopen op bol.com!

Een introductie tot platform verkopen

Bol.com verwelkomt graag nieuwe partners, maar wat is een goed begin en hoe creëer je een klik tussen je bedrijf en bol.com? In de cursus wordt jou stap voor stap uitgelegd hoe je moet beginnen met het verkopen via bol.com! We beginnen vandaag met een inleiding over bol.com: wat houdt het in om partnerverkoper van bol.com te zijn en welke grote voordelen kun je hieruit halen?


Wat houdt het in om partnerverkoper van bol.com te zijn?

Bol.com is een van de bekendste online winkels in Nederland en België. Per dag winkelen miljoenen Nederlands en Belgen bij bol.com en dit aantal neemt, vooral tijdens de huidige lockdown, met de dag toe. In 1999 ging bol.com van start als een online boekenwinkel. Inmiddels zijn zij uitgegroeid van online boekenwinkel tot een winkel waar je alles kan vinden, geschikt voor iedereen. Daarnaast helpt bol.com naast miljoenen consumenten ook duizenden ondernemers om via de online winkel te verkopen. Bol.com heeft haar gigantische groei mede te danken aan het openstellen van het platform voor deze ondernemers. Dit grote bereik van bol.com biedt ook jou kansen om succesvol te verkopen


Goed nieuws: het succes van bol.com zorgt ervoor dat iedere ondernemer zich kan registeren als verkooppartner! Bol.com bereikt gemiddeld tien miljoen klanten per dag. Je kunt dus met je eigen kleine bedrijf meeprofiteren op het succes van de grote reus bol.com. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het verkopen via bol.com een enorm positieve impact op je bedrijf kan hebben, mits je weet wat je aan het doen bent! Deze cursus zorgt ervoor dat je weet wat je aan het doen bent en een succesvol partnerverkoper van bol.com kan worden!


Wat zijn de grote voordelen van verkopen via bol.com?

Bol.com biedt echt alle tools om online te verkopen, dus waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Hieronder zet ik, uit eigen ervaring, drie grote voordelen van verkopen via bol.com voor je op een rijtje:

  • Je hoeft geen eigen webshop te laten bouwen: het bouwen van een eigen webshop kost vaak veel tijd en moeite. Daarnaast is er bijna altijd sprake van extra en onvoorziene kosten om de website in de lucht te houden. Ook moet je bij het maken van een eigen website je ‘autoriteit’ eerst verdienen via Google, zodat je website als zoekopdracht verschijnt. Google hanteert hiervoor het PANDA algoritme. Dit algoritme bepaalt volgorde van zoekresultaten.
  • Je hoeft niet te investeren in (Google) advertenties: met Google Ads kun je het succes van je eigen bedrijf vergroten. Google Ads kunnen ervoor zorgen dat potentiële klanten je bedrijf sneller via Google kunnen zoeken. Een voordeel van Google Ads is dat je alleen betaalt per resultaat, maar dit zijn vaak wel flinke kosten. Als je verkoopt via bol.com nemen zij de advertentie uit handen. Je hebt geen extra advertentiekosten en je potentiële klanten kunnen de producten nog steeds goed vinden.
  • Je hoeft de bestellingen niet zelf te verzenden: bol.com kan je bestellingen zelfstandig afhandelen. Dit betekent dat je daar geen extra tijd aan kwijt bent. Het verzenden en retourneren van de bestellingen doet bol.com in ruil voor een marge op elk verkocht product. De marge is niet heel hoog. Deze bestaat namelijk altijd uit 1 euro plus een x%. Dit bedrag is afhankelijk van de productcategorie waarin je verkoopt. Hier kom ik uitgebreid op terug in een later hoofdstuk.
Dit introducerende artikel bevatte de basisinformatie over verkopen via bol.com. Door middel van vallen en opstaan word je vanzelf wijzer over het online verkopen. Via deze cursus ga ik zo goed mogelijk mijn best doen om alle ins & outs over het verkopen via bol.com met jou te delen!
Als je geïnteresseerd bent in het starten met verkopen op bol.com nodig ik je uit via deze link deel te nemen aan de cursus.


Over Sander

Sinds 2013 actief in de e-commerce als mede-eigenaar van Suitup Group. Wij verkopen via meerdere verkoopkanalen zowel producten van eigen als externe merken.
De afgelopen jaren mega veel kennis opgedaan en erg veel zin om via dit platform met jullie te delen!

Reacties

Annuleren