Ga van start met het verkopen op Amazon!

Bereik miljoenen potentiële klanten door het verkopen als partner op Amazon

Amazon is een van de meest bekende en vertrouwde platforms ter wereld. Klanten in de Verenigde Staten en grote landen in Europa leven op Amazon. Het verkopen via Amazon biedt grote kansen, mede door het potentiële bereik van miljoenen klanten. In deze cursus wordt jou stap voor stap uitgelegd hoe je moet beginnen met het verkopen via Amazon! Ik begin in dit artikel vast met de basisbeginselen over het verkopen via Amazon en leg je uit wat FBA: Fulfilment by Amazon inhoudt.

De eerste stap op weg naar verkopen op Amazon
Om te kunnen verkopen op Amazon dien je eerst een Amazon seller account aan te maken. Er bestaan twee opties voor het account: ‘Basic’ en ‘Pro’. Met een basic account betaal je een commissie per verkocht item, net zoals bijvoorbeeld bij bol.com. Met een professioneel account betaal je een vast bedrag per maand plus een fee. Een professioneel account is verplicht wanneer je meer dan 40 producten per maand verkocht. Dit is dan ook de beste optie wanneer je serieus aan de slag wilt gaan. Daarnaast zorgt het pro account voor een groter bereik, dit biedt jou de kans om succesvol te verkopen!

Twee manieren om te verkopen via Amazon Verkopen via Amazon kan op twee manieren, namelijk Fulfillment by Merchant (FBM) en Fullfilment by Amazon (FBA). FBM houdt in dat je je bestellingen zelf afhandelt. In de rest van deze cursus leggen we de focus op FBA. Deze dienst van Amazon bespaart je namelijk veel tijd en kosten, waardoor je extra veel energie kunt steken in de groei van je bedrijf!

Wat is Fullfilment by Amazon?
Fullfilment by Amazon (FBA) verwijst naar de dienst waarmee je je producten kunt verkopen via Amazon en zij zelf de logistieke afhandeling regelen. Amazon bezorgt namens de verkoper (jij dus) de producten bij de klant. Daarnaast regelt Amazon ook een groot deel van de klantenservice. Dit gaat volledig in de taal van het land waarin je verkoopt. Ontzettend handig, maar hoe werkt dit?

  • Jij stuurt je voorraad op naar Amazon en zij bewaren dit in een magazijn
  • Amazon ontvangt een order van één van jouw klanten voor een product
  • Amazon zet het pakket klaar voor verzending in het dichtstbijzijnde magazijn
  • Het product wordt verzonden en bezorgd bij de klant thuis!

Je hoeft geen extra abonnementskosten te betalen wanneer je gebruik gaat maken van Amazon FBA. Je betaalt alleen voor de diensten waarvan je gebruik maakt. Wil jij weten hoeveel geld dit je kost? Bereken het nu via de FBA calculator!

Wanneer je gebruik maakt van Amazon FBA ontvang je de Fullfilment by Amazon-badge, waardoor het vertrouwen bij je klanten groeit. Extra goed voor je verkoop dus!

Zodra je begint met verkopen via FBA worden je producten automatisch zichtbaar op Amazon Prime. Amazon Prime is een abonnementenservice gebaseerd op maandelijkse of jaarlijkse betaling. Mensen betalen om gratis bezorgkosten te krijgen en hun producten sneller te ontvangen. Ook hier ontvang je een badge voor, nog een boost voor je verkoop!

Wat moet je regelen als je gaat verkopen op Amazon?
Om goed te kunnen verkopen op Amazon moet je ervoor zorgen dat je je producten op een goede manier online zet. De producten moeten goed zichtbaar zijn, want als ze niet gezien worden dan verkoop je ook niks. Om je bereik te vergroten kun je gebruik maken van de advertentiedienst van Amazon: Amazon Ads. Daarnaast moet je je administratie op orde hebben, je belastingaangiften kloppend maken en op tijd aanleveren. Als je serieus gaat verkopen via Amazon moet je vaak ook in andere landen belastingaangifte doen. Hiervoor dien je een buitenlands btw-nummer aan te vragen!

Dit introducerende artikel bevatte de basisinformatie over verkopen via Amazon. Het verkopen via Amazon werkt zoals je ziet weer iets anders dan het verkopen via bol.com. In de komende reeks artikelen zal meer aandacht worden besteed aan het verkopen via Amazon, zodat je straks vol zelfvertrouwen het miljoenenpubliek kan bereiken!


Over Joran

Sinds 2017 ben ik verkoper op Amazon en mede-oprichter van Amazonsellers.nl. Gepassioneerd over het inrichten van de klantreis bij aanraking van jouw merk, Amazon Pay-per-click en logistiek. Noodgedwongen heb ik veel kennis opgedaan van Amazon Seller Central, maar ik ben blij dat ik ook deze informatie kan delen.

Reacties

Annuleren