Fulfilment by Amazon: waarom niet?!

Een overzicht met redenen om geen Amazon FBA te gebruiken ;-)

Amazon is een goed platform om je producten op te verkopen en de service Fulfillment by Amazon (FBA) maakt het zelfs nog aantrekkelijker. Echter, er zijn ook wat punten van aandacht rondom Fulfilment by Amazon (FBA). Deze punten van aandacht bespreek ik in deze blog! 


Als je gebruik maakt van FBA heb je geen zicht op je voorraad. Je weet niet waar je voorraad is, want het kan door heel Europa liggen. Hierdoor is het soms lastig te zien waar je voorraad ligt, maar vooral ook hoeveel voorraad er overal ligt. Gelukkig kan je het wel zien, al zit er wat meer zoekwerk achter. Hoe je dit terugvindt zie je in deze video.


Een ander nadeel is dat je voorraad kapot kan gaan bij Amazon, maar dit is een risico die je in elk magazijn loopt. Als je iets breekbaars hebt kan het vallen, maar je product kan ook zoek of vermist raken. Gelukkig neemt Amazon hier meestal wel verantwoordelijkheid voor, waardoor je in aanmerking kan komen voor een vergoeding. 


Als je verkoopt via Amazon heb je vaak ook te maken met aanvullende kosten die hoog uit kunnen vallen. Deze aanvullende kosten kunnen bestaan uit opslagkosten en lange termijn opslagkosten. Als je voorraad stuurt naar Amazon moet je dus goed rekening houden met het feit dat je opslagkosten moet betalen. Bepaal dus van tevoren goed hoeveel voorraad je bij Amazon wil hebben liggen, zodat je je kosten eventueel kan verminderen! Je opslagkosten worden berekend voor elke kubieke meter die jij bezit in het Fulfilment Center van Amazon. Ligt je voorraad er langer dan zes maanden? Dan krijg je nog te maken met extra kosten! 


Als je gebruik gaat maken van Amazon FBA dan krijg je te maken met aanvullende btw-verplichtingen in het buitenland. Als jij voorraad hebt in Duitsland, dan moet je je ook in Duitsland registreren om btw af te dragen. Je krijgt ook te maken met extra btw-verplichtingen als je gebruik maakt van PAN-European Fulfilment. 

Amazon is en blijft een fijn verkooppunt waar je een groot aantal klanten kan bereiken, maar het is ook goed om deze nadelen in je achterhoofd te houden bij de verkoop. Succes! Over Joran

Sinds 2017 ben ik verkoper op Amazon en mede-oprichter van Amazonsellers.nl. Gepassioneerd over het inrichten van de klantreis bij aanraking van jouw merk, Amazon Pay-per-click en logistiek. Noodgedwongen heb ik veel kennis opgedaan van Amazon Seller Central, maar ik ben blij dat ik ook deze informatie kan delen.

Reacties

Annuleren